HTML

Cilu

...erről egy sztori jut az eszembe

Friss topikok

  • focistagyerek: Nagyon sok Boldog Születésnapot Krivánok, a JÓ Isten kísérjen utadon és egész életedben a boldogsá... (2010.06.07. 22:49) Mai kínzó kérdés
  • Nyomdász: Köszönöm a megtisztelő vendégszereplést. (2010.05.06. 18:51) Másnap 2.0
  • Nyomdász: Szépen összeszedtél pár értelmeteln kérdést, sok hasonlóval találkozunk életünk során. Úgy vettem ... (2010.05.06. 18:45) Időzítés
  • Non: és harmadik-negyedik szundit is kinyomni a telefonon reggel, és továbbaludni?:) és nem csak meggyú... (2010.04.30. 13:29) Dolgok amiket szeretek
  • "rendszeres olvasód": az érzés örökölhető.... én ma megyek vissza harmadszor a piros napszemüvegért..lehet, hogy ez sem ... (2010.04.29. 11:57) Női ösztön

Linkblog

Kérek - adok

2008.08.05. 13:21 ciluvagyok

Gyuri mesélte múlt héten, hogy ez történt vele:

Aki emberek között él, tutira találkozott már ilyen kérincsélős csávóval (pl a Keletinél van egy láb nélküli fickó, Zuglóban egy falábú csávó, az Árpád hídnál egy BurgerKing koronás fickó és még sorolhatnám). Na szóval mindegyik akar valamit, többnyire pénzt, de cigit is szoktak lejmolni. Na szóval pont egy ilyen csávó találta meg Gyurit, és kért tőle egy cigit. Gyuri persze (jószívű fószer lévén) edott neki egyet, mire a csávó megköszönte és visszakínálta egy rágóval. Most mondd meg.

Én még annó tinikoromban mentem el Lövész Peti barátommal (aki ha jól tudom, azóta szerzetes lett...?) egy hajléktalan-menhelyre, ahol egy napig osztottam nekik ebédet, aztán végigmentünk a kerület olyan hajléktalanjain, akik nem tudnak mozogni.

Így botlottunk bele Indiánba, aki akkoriban egy borzasztó csúnya kutyával csövezett. Nem volt lába a fickónak, és kéregetésből élt. Hogy a sintérek ne vigyék be a kutyáját, nyakörv gyanánt kettétépte a hajpántját és a felét a kutya nyakára kötötte.

LöPetivel bementünk egy közeli kisboltba, ahol vettünk Indiánnak fél liter tejet és fél kiló kenyeret. Amikor odaadtuk neki, első dolga az volt, hogy megfelezte és a felét odaadta a kutyának. A második az, hogy elkezdett kotorászni a zsebében, hogy kifizeti a tejet meg a kenyeret, mennyibe került? Persze mondtuk, hogy ezt a ház fizette, így pár perc győzködés után abbahagyta a keresgélést és csak nézett fel ránk lentről, a láb nélküli mélységből. Aztán némi gondolkodás után azt mondta, hogy ha már üres zsebbel megyünk tovább, legalább valami mást hadd adjon: elszavalja a kedvenc versét.

Ott álltunk LöPetivel egy álmos nyári késő délután az Üllői úton, hátunk mögött az autók, a fáradó napfény oldalról kapja telibe a házakat, előttünk egy ember, lábak nélkül, kutyával, elszoruló torokkal Nagy Lászlót szaval. Kezemben tejes zacskó, fejemben tanácstalanság, legbelül pedig valami nagyon keserű érzés.

Másnap az Árpád hídi Burgerkingos hajléktalan leköpött, mert nekiadtam a szendvicsemet, amit anyukám csinált. Ő pénzt akart volna. Ő nem mondott verset.

Indián jó ember. A BurgerKingos csávó nem. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciluvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr501988798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vera 2008.08.14. 14:09:42

Hát Csilukám , én tényleg elríttam magam.....Csókol: Anyád

lfant 2008.11.12. 10:11:34

LoPeti szerintem meghazasodott. rola mindig Aramis jut eszembe a harom testorbol
süti beállítások módosítása