HTML

Cilu

...erről egy sztori jut az eszembe

Friss topikok

  • focistagyerek: Nagyon sok Boldog Születésnapot Krivánok, a JÓ Isten kísérjen utadon és egész életedben a boldogsá... (2010.06.07. 22:49) Mai kínzó kérdés
  • Nyomdász: Köszönöm a megtisztelő vendégszereplést. (2010.05.06. 18:51) Másnap 2.0
  • Nyomdász: Szépen összeszedtél pár értelmeteln kérdést, sok hasonlóval találkozunk életünk során. Úgy vettem ... (2010.05.06. 18:45) Időzítés
  • Non: és harmadik-negyedik szundit is kinyomni a telefonon reggel, és továbbaludni?:) és nem csak meggyú... (2010.04.30. 13:29) Dolgok amiket szeretek
  • "rendszeres olvasód": az érzés örökölhető.... én ma megyek vissza harmadszor a piros napszemüvegért..lehet, hogy ez sem ... (2010.04.29. 11:57) Női ösztön

Linkblog

A Badár és Japán

2008.01.07. 23:00 ciluvagyok

Na, kaptunk egy könyvet Pétertől karácsonyra, Badár Sanyi írta Horváth Jánossal, pontosabban az ő beszélgetésünk lejegyezve, egy retró útikaland-napló.

Ez van az est.hu-n:

"A szerzők mesélés közben néha egymás szavába vágva ontják a történeteket, igaz, az emlékek más-más módon törnek elő. Kiderül, hogy miért nem érdemes degeszre tömnie magát az éhes utazónak, mikor tengerre száll egy tájfun övezte vidéken, vagy hogy milyen meglepetést tartogathat, ha egy japán közparkban szendereg az ember. Ötleteket meríthetünk a szerzők túlélési módszereiből is, például miként szállásoljuk el magunkat egy japán családnál, vagy hogyan beszéljük meg a kamikkal, hogy néhány jent magunkhoz veszünk az istenek áldozati ajándékaiból... De arra is rávilágít Badár és Horváth, mivel lehet halálközeli élményhez juttatni egy KBG-ügynököt."

Ez olvasható a bookline-on:

"Badár Sándor és Horváth János – ma két ünnepelt filmcsillag – valamikor réges-régen, 1987-ben egy különös ötlettől vezérelten elindultak Szentesről Moszkva érintésével Tokióba… Vállalkozásuk érthetetlen módon sikerült! A földgolyó azóta akkorát változott, hogy kalandjaik ma már időutazásnak is beillenek.
Hogy jutott ilyesmi egyáltalán az eszükbe és hogyan csinálták? Útikalandkönyvükben még sok egyéb érdekességbe is beavatják az olvasót: milyen a zötyögő vonaton, a sztyeppéken át, szamovárból ezüstpohárba forró teát tölteni; hogyan hat a Daedalon tájfunban és milyen két szentesi fiatal élete a japán karatemester „fogságában”; miből van a Fudzsi és hogy (nem) érdemes megmászni; s vajon mit kap az az utazó, aki tévedésből a csodavasútra száll?
Könyvük hangoskönyvnek is beillik, elsősorban az olvasás során feltörő hangos kacagás okán… Másrészt azért, mert a sok-sok eleven történetben elmerülve szinte halljuk Badár és Horváth félreismerhetetlen orgánumát."

 Én inkább kimásolok ide egy részletet, szerintem magáért beszél:

"...a reggel a felkelő nap megpillantott egy magyar fiatalembert, aki megpróbál felkúszni egy zászlórúdra és onnan megszerezni egy...

-...reklámzászlót.

- Soha nem derült k, hogy mit reklámoz a zászló. Mindenesetre nagyon szép volt, és magamévá akartam tenni. Az életem kockáztatásával fölmásztam majdnem tíz méter magasra, és letörtem. Utólag nem vagyok büszke rá, de akkor nagyon büszke voltam, hogy ezt úgy meg tudtam tenni, hogy közben nem érkezett rendőr, nem szólt be senki az utcán, és mivel szabad országban éltünk, nyugodtan megtehettem, mert tíz perc múlva kitűztek helyette egy másikat. A selyemzászlót begyűrtem a cókmókjaim közé, ugyanúgy, mint a Honda szpojlert. Itthon létező embernek nem volt még Honda motorja sem, de én úgy gondoltam, hogy a Jávára ezt még nagyon szépen rá tudom építeni, ha hazajövök. Valahogy a hátizsákra erősítettem rá. Ezt egyébként nem kellett lopni, egy motorbolt melletti kukába bele volt penderítve. Volt rajta egy kis karcolás."

Vagy ez:

"- Az a lényeg, én megállapítottam, hogy ott a ruszkiknál nem úgy működik az a csörgő (Cilu megj: a vámvizsgálaton), hogy valaki valamilyen fémtárgyat visz át, hanem ránézéses alapon. Pszichológiailag választják ki, szerintem ott hátul, a lábtaposóval megnyom valaki egy gombot, csörög egyet, és már viszik is motozni. Mert motozni, azt nagyon szeretnek.

- Túl pici, túl alacsony, csörgessük, ccccsssssss.

- Túl pici, túl sunyi tekintete van neki, csörgessük. Bbbrrrr, én mindig csörögtem...

- Én nem csörögtem.

- Ő nem csörgött. Magas is volt, lehet, hogy esetleg tud verekedni is, nem, ő nem csörgött. Én csörögtem, mert engem meg lehetett találni. Sőt, én igényeltem is."

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciluvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr81988772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronika 2008.01.15. 14:29:37

Cilukám, 1 élmény volt végigolvasni az oldalakat!!!Csak így tovább!!!!! Nagyon jó a stílusod, lehet, hogy valaki +veszi könyvnek!!!!Sok szeretettel csókollak : Anyád
süti beállítások módosítása