HTML

Cilu

...erről egy sztori jut az eszembe

Friss topikok

  • focistagyerek: Nagyon sok Boldog Születésnapot Krivánok, a JÓ Isten kísérjen utadon és egész életedben a boldogsá... (2010.06.07. 22:49) Mai kínzó kérdés
  • Nyomdász: Köszönöm a megtisztelő vendégszereplést. (2010.05.06. 18:51) Másnap 2.0
  • Nyomdász: Szépen összeszedtél pár értelmeteln kérdést, sok hasonlóval találkozunk életünk során. Úgy vettem ... (2010.05.06. 18:45) Időzítés
  • Non: és harmadik-negyedik szundit is kinyomni a telefonon reggel, és továbbaludni?:) és nem csak meggyú... (2010.04.30. 13:29) Dolgok amiket szeretek
  • "rendszeres olvasód": az érzés örökölhető.... én ma megyek vissza harmadszor a piros napszemüvegért..lehet, hogy ez sem ... (2010.04.29. 11:57) Női ösztön

Linkblog

Gyűrűk Ura, Budapest, Szentlélek tér, 07:24

2009.11.02. 15:35 ciluvagyok

Reggel ahogy megyek munkába, egyre furcsább dolgokkal szembesülök.

Az elmúlt hónapban például többször is szemtanúja voltam olyan eposzi harcoknak, amit még J.R.R Tolkien tolla sem volt elég erős megírni: HÉV-utasok kontra 1-es villamos utasai.

Na tehát ez úgy működik, hogy az Árpád híd budai végénél, a Szentlélek téren reggelenként lepásszírozódom az 1-es villamosról kábé 60 utastársammal egyetemben, veszett farkasként küzdve át magamat esernyő-hegyeken, nejlon-otthonkát áruló asszonyokon, óbégatva gyermekeiket terelő anyukákon, fülhallgatóval zenébe merülő srácokon, könyvet olvasva csámborgó bölcsészkollégákon és összeszorított foggal igyekszem magamon tartani a kabátot és vállamon a táskát, nehogy a Többiek lesodorják rólam valamimet. Bukdácsolok lefelé a lépcsőn, végig a vizeletszagú aluljárón, át a biciklisávon, majd megtorpanok a piros lámpánál a kanyarban.

A HÉV (amit nekem is el kellett volna érnem) éppen most okádja ki magából a rengeteg utast, majd sípoló hang, világító lámpa, HUSS!, elmegy. A mogorva utasok (Ők, a HÉVesek) a zebra túloldalán, szintén piros lámpánál várakoznak Velünk szemben. Ahogy bizalmatlanul méregetjük egymást, hirtelen elönt a közösség érzése, hogy IGEN!, én itt vagyok hatvanadmagammal, frissen az 1-es villamosról, óbégatóanyukával, nejlonotthonkásnénivel, bölcsészkollégával, fülhallgatóssráccal egyetemben. Ott ni, szemben az a bácsi fenyegetően meglóbálja az esernyőjét - piha, mit nekünk esernyő! Nejlonotthonkásnéni kezében vesszőkosár van, az simán übereli az esernyőt. Hoppá, az a HÉVes fogatlan férfi ritka nagykötésű, talán le tudja szerelni az óbégatóanyuka két gyerkőccel, a fülhallgatóssrác kiiktatja azt a piszkafalábú HÉVes tinilányt amott, én meg elbánok majd valahogy az egymásba gabalyodott HÉVes szerelmespárral.

Zöld!

Egyszerre lépünk le, hirtelen behunyom a szemem, igen, tolom magam előre, furakodok, hopp egy HÉVes válltáska a vesémben, sebaj GYERÜNK TOVÁBB, előttem óbégatóanyuka megtorpan, beleütközik a fogatlan HÉVes férfibe, nincs idő az elesettekre!, megyünk tovább, szemben jönnek az orkok, bocsánat: a HÉVesek, tumultus, gyerünk! Keményen kihúzom magam, a vállam nekikoccan a piszkafalábú HÉVes tinilánynak, gúnyosan mosolygok, NESZENEKED, miért nem vagy óvatosabb.

Hirtelen megritkulnak az emberek, átérünk a túloldalra, Mi, az Egyes Villamos Bajnokai, kinyitom a szemem, felmérem a károkat. Kisebb karcolás az arcomon (a bácsi az esernyővel mégis megsebzett valahogy!), ketten ráléptek a cipőmre, és azt hiszem valaki leköpte a hátamat, de ebben nem vagyok biztos.

Dolgozok, 8 óra múlva indulok hazafelé, HÉVvel megyek.

Leszállok a Szentlélek téren, 60 bajtársammal együtt, Mi, most már a HÉVesek, megyünk a piros lámpás zebrához. Csodálkozva veszem észre, hogy fülhallgatóssrác velem együtt száll le a HÉVről, a jelek szerint egymáshoz közel dolgozunk...? Cinkosan egymásra mosolygunk, majd behunyt szemmel átzúzzuk magunkat Rajtuk, az Egyes Villamos Bajnokain.

BKV + némi fantázia = Gyűrűk Ura.

 

Tomeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciluvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr441988825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása