HTML

Cilu

...erről egy sztori jut az eszembe

Friss topikok

  • focistagyerek: Nagyon sok Boldog Születésnapot Krivánok, a JÓ Isten kísérjen utadon és egész életedben a boldogsá... (2010.06.07. 22:49) Mai kínzó kérdés
  • Nyomdász: Köszönöm a megtisztelő vendégszereplést. (2010.05.06. 18:51) Másnap 2.0
  • Nyomdász: Szépen összeszedtél pár értelmeteln kérdést, sok hasonlóval találkozunk életünk során. Úgy vettem ... (2010.05.06. 18:45) Időzítés
  • Non: és harmadik-negyedik szundit is kinyomni a telefonon reggel, és továbbaludni?:) és nem csak meggyú... (2010.04.30. 13:29) Dolgok amiket szeretek
  • "rendszeres olvasód": az érzés örökölhető.... én ma megyek vissza harmadszor a piros napszemüvegért..lehet, hogy ez sem ... (2010.04.29. 11:57) Női ösztön

Linkblog

Hangyafarm az AntStore-tól

2007.12.11. 22:49 ciluvagyok

Kiskorunkban volt a "Barbie, a Mattel-től" szlogen, legújabb perverzióm pedig hangyafarm az AntStore-tól.

Kövezzetek meg, de elkövettem életem első internetes vásárlását, és rendeltem Németországból egy hangyafarmot teljes felszereléssel és egy teljes Lasius niger kolóniával, azaz 1 királynő plusz 10 dolgozó. Persze mint mindenki más, én is csak jóval a csomag egérkezése után kezdtem utánajárni, hogy tulajdonképpen mekkora fába is vágtam a fejszémet. Kezdem attól, hogy a hangyafarmot mindig nedvesen kell tartani, etetés előtt a pókot vagy egyéb állatkát forró vízbe kell dobni ill. hogy ez a faj telente hibernálódik. Ez azt jelenti, hogy egész télen egy kémcsőben kell őket tárolni, amiben alszik az egész blokk és szépeket álmodik.

Ergo van egy kolóniám, akikkel legközelebb márciusban fogok tudni érdemben is bármit csinálni, mert addig tetszhalottként hevernek. Ez úgy néz ki, hogy a kémcső jelenleg a spejz egyik eldugott sarkában kuksol, és rövidesen átköltözik a hűtőbe.

Akit érdekel a téma, szívesen felvilágosítom, most már igencsal profi vagyok.

Fura belegondolni, hogy anno anyukámék baromi sokat küzdöttek, hogy kiirtsák a kis rohadékokat eme remek háziállatokat a lakásból, és most tessék: én önként hajtom fejemet a rabigába.

Addig is kedvcsinálásképpen nézzétek meg ezt az egzotikus videót. Tömören arról szól, hogy egy gombafaj spórái beeszik magukat az adott rovarfaj (esetünkben egy hangya) fejébe, és annak az idegrendszerében kifejlődve a hangyát arra késztetik, hogy jó magasra felszásszon és ott elhalálozzon. És akkor ennek a kis döglött hangyának a fejéből szépen kinő a gomba, szétrepíti a spóráit és az egész sztori ismétlődik. Hátborzongató. Csakis evés után! (vagy ahelyett.)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciluvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr651988762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beni 2008.08.27. 18:43:24

Király! honnan rendelted a farmot?

Ismeretlen_7382 2008.09.02. 12:35:17

www.antstore.net Innen rendeltem, főleg német és angol nyelvű, de magyar része is van a fórumnak. Javaslom először nagyon nézd át magát a fórumot, mert sok bosszíságtól megkímálheted magad :)
süti beállítások módosítása