HTML

Cilu

...erről egy sztori jut az eszembe

Friss topikok

  • focistagyerek: Nagyon sok Boldog Születésnapot Krivánok, a JÓ Isten kísérjen utadon és egész életedben a boldogsá... (2010.06.07. 22:49) Mai kínzó kérdés
  • Nyomdász: Köszönöm a megtisztelő vendégszereplést. (2010.05.06. 18:51) Másnap 2.0
  • Nyomdász: Szépen összeszedtél pár értelmeteln kérdést, sok hasonlóval találkozunk életünk során. Úgy vettem ... (2010.05.06. 18:45) Időzítés
  • Non: és harmadik-negyedik szundit is kinyomni a telefonon reggel, és továbbaludni?:) és nem csak meggyú... (2010.04.30. 13:29) Dolgok amiket szeretek
  • "rendszeres olvasód": az érzés örökölhető.... én ma megyek vissza harmadszor a piros napszemüvegért..lehet, hogy ez sem ... (2010.04.29. 11:57) Női ösztön

Linkblog

Eladók

2008.05.01. 23:39 ciluvagyok

Anyukámnak pár napja volt születésnapja, elhatároztuk, hogy meglepjük két pár gyógycipellővel, mivel magára soha nem költ.

El is mentünk a főváros egyik S-c-h-o-l-l (nem akarok pereket) cipőboltjába, ahol rjatunk kívül egy vásárló lézengett még. Néztük e cipőket, én kaptam egy pacskert, anyu meg elkezdett válogatni. Azaz elkezdett volna, mert a három főnyi(!) eladó-sereglet támasztotta tovább a kasszapultot.

Anyu kérdezte, hogy: Ebből van harminckilences? mire az eladó kiscsaj renyhe arcizomrángással elvonult és hozott egy párat. Úgy adta át, mintha éppen szaros kézzel szerettük volna megsimogatni a menyasszonyi ruháját, és már el is fordult.

Engem elég nehéz elbizonytalanítani, de ott akkor kezdtem úgy érezni magam, mint akit éppen csecsemőgyilkosságon kaptak, pedig én csak cipőt szerettem volna venni a cipőboltban.

Na mindegy, lényeg hogy mindenki megkapta, amit szeretett volna, de néhány dolog azért felmerült bennem:

1: régen nagyon sokat dolgoztam közvetlenül az ügyfelekkel, de soha még csak eszembe sem jutott, hogy pl. ne köszönjek nekik, beleszarjak a szájukba vagy ne végezzem el a feladatomat (értsd: kiszolgálni őket)

2: mindenkinek van szar napja, de akkor nem a legdepresszívebb kolleginát kell a kasszához állítani, hacsak nem az egész kollektíva heveny munka- és életundorban szenved, mert akkor igencsak legnagyobb elismerésem a tulajnak, hogy ennyi mísz p.csát képes tolerálni.

3: ebből is látszik, hogy milyen életunt, megtört nép a magyar, akik szeretnek ugyan arra gondolni, hogy milyen híresek vagyunk a vendégszeretetünkről, de ha már konkrétan ezt prezentálni is kellene, akkor elbukunk már a köszönésnél.

Mindenki ismer olyan helyet, ahol nagyon jó termékek vannak, vagy nagyon jól főznek, vagy ilyesmi, és mégis feleannyiszor jár oda, mert a kiszolgálás ratyi. Na, ilyenből egyre több van. Tessék a jó embereknek jattot adni, mosolyogva megköszönni a segítségüket, hogy ne pusztuljanak ki ebből a szomorú kis magyar szürkeségből.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ciluvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr691988788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronika 2008.05.06. 12:31:51

Drága Cilukám! Ilyen fiatal és szép kislány, mint Te, hogy lehet ennyire pesszimista?????Csak a "szar" szó hagyla el a szádat +számlálhatatlanul sokszor, én nem azt mondom, hogy nincs igazad, csak arra kérlek, hogy vedd észre azt is, milyen jó fiatalnak lenni, hát akkor mondd + nekem, hogy ki nem sz*rja le-hoppá-, ha 1 bugris, vagy 3, nem köszön...én csak (le)sajnálom őket!!!Tehát tessék magatokat jól érezni, és még 1szer köszönöm a szülinapi csodás cipőket, csak a régit ki ne dobjátok!!!Szeretettel: Anyád
süti beállítások módosítása