HTML

Cilu

...erről egy sztori jut az eszembe

Friss topikok

  • focistagyerek: Nagyon sok Boldog Születésnapot Krivánok, a JÓ Isten kísérjen utadon és egész életedben a boldogsá... (2010.06.07. 22:49) Mai kínzó kérdés
  • Nyomdász: Köszönöm a megtisztelő vendégszereplést. (2010.05.06. 18:51) Másnap 2.0
  • Nyomdász: Szépen összeszedtél pár értelmeteln kérdést, sok hasonlóval találkozunk életünk során. Úgy vettem ... (2010.05.06. 18:45) Időzítés
  • Non: és harmadik-negyedik szundit is kinyomni a telefonon reggel, és továbbaludni?:) és nem csak meggyú... (2010.04.30. 13:29) Dolgok amiket szeretek
  • "rendszeres olvasód": az érzés örökölhető.... én ma megyek vissza harmadszor a piros napszemüvegért..lehet, hogy ez sem ... (2010.04.29. 11:57) Női ösztön

Linkblog

Hajnali szellő

2010.04.08. 16:57 ciluvagyok

Egyik éjjel kissé fura élményben volt részem.

Éppen az igazak álmát alszom, de ködös álmaimból szép lassan felocsúdva azt hallom, hogy Szellő István a fejemnél állva beszélni kezd. Óra ellenőriz: 01:37.

Még e kora hajnali delíriumomban is egyértelmű, hogy itt valami nem stimmel, hiszen Szellő Istvánnal semmilyen kapcsolatban nem állok, úgyhogy keservesen nyöszörögve kitapogatom a papucsomat és nekiváok az éjszakának.

Mint kiderül, a szomszéd A. néninek pontosan az ágyam fejénél helyezkedik el a tévéje, mindössze 7 cm-re az én álomra vágyó fejemtől. Tekintve, hogy a néni szinte teljesen süket és a hallókészüléke elemeivel is szeret spórolni, mindent maximum hangerőre állít, mint az jelen esetben is történik.

Pulcsit húzni a pizsire, ki a folyosóra, kopogtatás. Csend. Pontosabban Szellő István értekezik a BUX indexről. Erősebb kopogtatás. Dörömbölés, könnyed rugdosásokkal kísérve. Semmi. Szellő István témát vált: iskolareform.

Kezdem elveszíteni amúgy is elég hiányos türelmemet, de óriási felismerés jön: ha a néni Istvánt sem hallja, akkor kizárt, hogy az én szerény jelzésemre felébred. Innentől kezdve csüngök István szavain, a hatásszünetekben rávágok egyet-kettőt az ajtóra, most már ököllel.

Motosztálás, "miaz? kiaz?" kulcs csörög a zárban, álmos néniarc az ajtórésben.

- Csókolom A. néni.

- Elaludtam a tévén.

- Hallom ám, A. néni.

- Micsoda? Mit mondasz? Nem hallom.

Legyintek. Azt elég látni is. Mogorván bemegy a lakásba, félbeszakítja István monológját a Nyomdász által okozott kaliforniai erdőtüzekről és visszafekszik aludni.

Én is.

És várom, ma éjjel melyik híresség áll majd az ágy mellett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ciluvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr831988839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása